|
|
|||
|
|||
|
Tot sunt de parere ca exagereaza multe chestii. De exemplu Real Kung Fu mi s-a parut destul de frumushel, Wing Chun de asemenea si chiar daca o fi fost sau nu asta reteta totusi inca mi se pare ca exagereaza cam mult cu unele aspecte legate de efecte, miscari, vestimentatie. M-am gandit eu mai bine si am zis ca designul armelor si vestimentatia intr-o anumita masura plus motivul pentru care isi permit sa improvizeze multe chestii s-ar putea datora totusi faptului ca in ultimii ani producatorii din China au inceput sa-si redescopere istoria si dupa ce o vreme buna piata filmelor chineze a fost saturata numai cu filme despre stiluri si scoli, despre templul Shaolin si filme cu actiune in perioada manciuriana s-au hotarat sa abordeze si scenarii care merg mai mult in timp catre perioada Statelor Razboinice si catre dinastiile Han si Qin cu mai bine de 200 de ani i.e.n. (vezi The Myth cu Jackie Chan - 2005, Hero cu Jet Li - 2004). Asta ar explica unele vestimentatii si arme atipice pentru filmele chineze cu care ne-am obisnuit pana acum. Iata de exemplu cateva sabii care au fost descoperite in China si a caror origine a fost stabilita in zona Yunnan/Sichuan si datate ca provenind din perioada Han sau dinainte desi textele le plaseaza undeva in perioada Statelor Razboinice; specificul lor este lama din otel si garda + manerul din bronz:
![]() ![]() Si iata mai jos cateva imagini cu sabiile din filmul in cauza: ![]() ![]() ![]() Apropo de seriale - ai vazut cumva Legend of Guan Gong? Sau stii ceva despre el ca intentionez sa-l vizionez in curand.
|
|||
|
|||
|
Pacat de serialul Wing Chun. Pacat dedistributie. Sammo si Biao sint niste legende. Dar este o telenovela chinezeasca cu max 10 scene de lupta. Frumoase luptele ce este drept. dar ............... 40 de episoade si fffffff putine lupte.
Iar baiatul asta ..... Nicholas Tse ..... este una din cele mai proaste interpretari ale unui personaj ce practica Wing Chun. Mai Bine incerca cu niste scene de balet cu picioarele pe sus ........ ca pina la Wing Chun cale lunga .... !!!! Musashi |
|
|
|||
|
|||
|
Subscriu! Si rectific ce am zis mai inainte - Real Kung Fu nu este doar frumushel este chiar 'meserias' cel putin din punct de vedere al umorului m-am distrat ft bine la el.
) Pe de alta parte, Wing Chun e cu mult mai slab decat merita sa fie! Desi ambele filme il impart in roluri principale pe Yuen Biao si au cate ceva in comun legat de locatie si tematica tot nu se ridica la acelasi nivel. Incep din ce in ce mai mult sa am senzatia ca treaba asta e oarecum legata de Nicolae Tse asta - efectiv am impresia ca mai toate filmele in care l-am vazut pe el in distributie sunt de cacao si efectiv mi se face rau cand il vad cat de stupid arata in roluri de astea de mare 'bataus'. Astia incearca sa-l faca un fel de Jose Armaaanndooo (((, eu zic ca mai bine nu sa faca balet ci sa se lase de filme cu arte martiale. In Wing Chun nici luptele nu ma incanta. Cat despre "Legend of Guan Gong" m-am convins intre timp si cu el - e despre un erou antic, tot in stil telenovela dar cel putin din cate am vazut nu are asa multi zburatori si povestea nu e rea. Totusi un serial pe care abia astept sa-l vad e "Romance of the Three Kingdoms" - bazat tot pe una din cele patru nuvele clasice care se cheama exact la fel. Filmul pare a fi foarte interesant si este foarte apreciat mai ales fiindca respecta foarte mult cartea. Altul pe lista de asteptare e "Drunken Kung Fu" peste care mi-am aruncat putin privirea si care la prima vedere pare asemanator cu "Real Kung Fu" ca si stil si apropo de 'Real Kung Fu', daca Wing Chun il are in distributie pe Sammo Hung si Real Kung Fu il are in distributie pe unul din marii veterani - Gordon Liu.![]() Real Kung Fu ![]() Drunken Kung Fu ![]() Legend of Guan Gong ![]() A Romance of Three Kingdoms
|
|||
|
|||
|
Inca nu am vazut ''Wing Chun'', asa ca nu pot zice nimic. Insa ''Real Kung Fu'' a fost bun intr-adevar. Subscriu la faza cu Nicholas Tse,e prea... feminin pentru a convinge in scene de lupta...L-am vazut in ''Handsome siblings'' si m-a plictisit - noroc cu Dicky Cheung,care e absolut savuros in toate serialele sau filmele! Din scenele vazute din serialul ''Wing Chun'' ii dau dreptate lui Musashi - pe langa veteranii Sammo, Biao si Liu, mai convingator mi se pare ''adversarul'' lui Tse - care este de fapt fiul lui Sammo Hung.
''Drunken Kung Fu'' a fost ceva mai slab la scene de lupta, cam multa zburataceala si abilitati obtinute peste noapte - ca in serialele fantastice. Dar e ok, oricum... Acum vizionez ''Young Warriors of the Yang clan'' si pare excelent!! |
|
|
|||
|
|||
|
Ziceam eu intr-un post anterior ca Real Kung Fu si Wing Chun mi se par asemanatoare ca tema si locatie a actiunii, ei bine mi-am dat seama destul de tarziu din cauza ca Real Kung Fu era in cantoneza iar Wing Chun in varianta in care l-am vazut era titrat in mandarina ca de fapt ambele filme impart acelasi erou principal in ambele jucat de Yuen Biao. Este vorba de Leung Jan (respectiv Liang Zan in mandarina), iar personajul pe care il joaca Nicolae este Liang Bi (Leung Bik) unul din fii lui Liang Zan (Leung Tsan). In viata reala Leung Bik a fost unul din cei doi maestri ai lui Yip Man, celalalt fiind Chan Wah Shun unul din vecinii clinicii din Foshan a lui Liang Zan, personaj care apare in Real Kung Fu si despre care vorba umbla ca in viata reala a fost acceptat mai mult fortat de Liang Zan ca elev si ca nu a invatat tocmai arta autentica sau completa, Yip Man invatand un Wing Chun diferit de la Leung Bik. Astfel actiunea din Real Kung Fu are loc inca sub conducerea ultimei dinastii(Ching) inainte de ai avea pe cei doi fii (Liang Bi si Liang Chun), iar actiunea din Wing Chun se petrece dupa caderea ultimei dinastii (Ching) cand cei doi fii sunt deja mari iar actiunea se desfasoara intr-un cadru mai modern. Astfel seria Wing Chun se poate spune ca este de fapt o continuare a seriei Real Kung Fu. Apare si aici Gordon Liu in vreo doua episoade, dar Sammo apare abia undeva pe la episodul 15. Cei drept filmul devine interesant undeva de la episodul 10 in sus, cand parca mai iese din ritmul monoton al primelor episoade, unele din ele fara absolut nici o secventa de actiune.
Iata mai jos cateva repere din realitate: ![]() Casa lui Leung Jan din Heshan unde a locuit inainte de a se muta in Foshan Mormantul lui Chan Wah Shun Intrarea in resedinta familiei lui Chan Wah Shun (aduce cu cea din Real Kung Fu )Sursa: http://www.hkwingchun.co.uk Interviu cu Yuen Biao: Una peste alta, urmatorul serial pe lista este "The Legendarry Warrior" cu titlul original "Xue Ren Gui Chuan Qi", o serie de 32 de episoade despre viata generalului Xue Ren Gui(614-683) care a devenit faimos odata cu instalarea dinastiei Tang in timpul careia a slujit sub doi imparati Taizong (Li Shimin) si Gaozong (Li Zhi). Viata si faptele sale au intrat atat in folclorul chinez cat si in literatura, fiind scrise mai multe lucrari mai mult sau mai putin fictive despre viata lui, cele mai reprezentative sub dinastia mongola si sub cea manciuriana, probabil tocmai din spirit nationalist. Asa la prima vedere zburatorii par suficient de raruti desi filmul nu duce lispa in totalitate de acrobatica uzuala a filmelor de gen si de cascadoriile cu sfori dar povestea este in orice caz interesanta si bineinteles cu nuante de umor. <div align="center"> ![]() The Legendary Warrior</div>
|
|||
|
|||
|
Alin : '' iar actiunea din Wing Chun se petrece dupa caderea ultimei dinastii (Ching) cand cei doi fii sunt deja mari iar actiunea se desfasoara intr-un cadru mai modern.''
Cadru modern,cadru modern - dar parca un pic prea decalat... Cand Yip Man l-a intalnit pe Leung Bik (Liang Bo) in Hong Kong - in jurul anului 1910 - cel din urma era deja in varsta... deci varsta din serial ar fi trebuit sa o aiba prin 1870-1880. Ma indoiesc ca la acea data zburdau masinile prin Foshan si ca ultima dinastie cazuse deja... Cred ca perioada s-ar potrivi mai degraba cu tineretea lui Yip Man. Apropo de el, a existat un proiect de film ''The legend of Yip Man'' - pe care ar fi trebuit sa-l interpreteze Donnie Yen. Ce s-o fi ales de proiectul ala?? Parca vad ca il reiau Sammo Si Yuen Biao si-l fac serial TV :P |
|
|
|||
|
|||
|
Da, ai dreptate, nu doar ca perioada s-ar potrivi mai bine cu tineretea lui Yip Man dar chiar si scenariul lui Liang Bi, el venind in HK cam in perioada respectiva si intalnindu-l pe maestrul in varsta (Sammo) al tatalui lui invatand de la el ce nu l-a invatat taica-su. Oricum asemanarea se opreste ceva mai in urma dar intr-adevar serialul in sine e mai mult fictiune, mai ales ca despre Leung Bik nu prea se stiu multe din cate am impresia. Cu alte cuvinte se poate spune ca serialul este inspirat din realitate dar de fapt este o combinatie de personaje si intamplari mai mult sau mai putin reale amestecate fictiv.
|
|||
|
|||
|
Tocmai am primit cea mai buna veste din ultima vreme: in curand vor incepe filmarile la ''The legend of Yip Man'', cu Donnie Yen in rolul marelui maestru. Proiectul exista de prin anii '90 si a fost aparent abandonat dupa moartea lui Wong Shun Leung. Insa Sammo Hung si Donnie Yen l-au readus la viata ( Sammo va fi martial arts director).
"Legend of Yip Man, produced by Mandarin Films, will begin production in late February 2008. Wilson Yip is directing, with the main production behind SPL being involved as well. Apart from Donnie Yen, Sammo Hung will also be joining the cast. And for maximum impact, they'll be performing their own stunts in this action oriented feature. Ngai Sing and a few martial artists are also being considered. Raymond Wong says that they are gathering information on the life of Yip Man, and have even been to Hall of Yip Man in Foshan as part of the research. The movie has full support from Yip Man's son, who's agreed to be the consultant. Raymond Wong says that the film will take on a similar look and feel as SPL. " Shanghai News Times Some reports are coming in on chinese sites that this movie has started filming today. There was a start ceremony where Donnie did some Wing Chun demos. Sammo Hung has been working with some wing chun practitioners and will take on the action duties on the movie. Si inca un articol: http://www.wu-jing.org/happenings/archives...h.html#extended |
|
|
|||
|
|||
|
Salutare unde pot gasi si eu serialele aste pls
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|