|
|
|||
|
|||
|
Am inceput sa fac Parkour si ceva conditionare la bara (ridicari de genunchi, de picioare, ridicari de genunchi lateral pana aproape de cot) si au inceput sa ma doara coatele si umarul drept dupa aceste exercitii; la fel se intampla si dupa ce fac cat leap pe ziduri. Cum imi fac coatele si umerii mai puternici a.i. sa nu ma mai doara ?
PS: La fel ma dureau coatele cand incercam sa fac tractiuni pe o singura mana; pentru umeri iau o sticla de apa de 5L de toarta, fac serii de 20-15-10 ridicari in fata si in lateral cu mana intinsa. |
|
|
|||
|
|||
|
Fa box in aer cu sticlele plastic de 5L in maini, dar nu umple de tot sticla ca sa lasi apa sa se miste in sticla. Cand faci box in aer cu sticlele cu apa, faci si miscarea de impingere si cea de tragere, iar din cauza ca apa se misca in sticla creeaza miscari laterale care va duce la intarirea muschilor stabilizatori din articulatiile coatelor si umarului.
Mai poti sa incerci sa stai cu mainile intinse inainte cate 5 min si in lateral cate 5 min fara sa ai greutati in maini. Si exercitiul asta intareste muschii stabilizatori ai articulatiilor, iar daca devine prea usor sa stai 5 min poti intotdeauna sa dublezi intervalul de timp. Mai poti sa faci si exercitii cu greutati excentrice gen clubbells sau kettlebells, vezi pe youtube Scott Sonnon insa iti trebuie sa cumperi greutatile... daca nu gasesti tot metoda cu sticlele de apa e cea mai buna poti sa faci si asa ceva: http://www.youtube.com/watch?v=udssxYBTO2A
Strength is weakness and weakness is strength Last edited by abur; 03-29-2010 at 11:24 PM. |
|
|
|||
|
|||
|
Multumesc pt. sfaturi! Acum ma apuc de boxat, am reusit sa stau putin peste 4 minute cu mainile in lateral.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ideea-i ca trebuie sa iti intaresti articulatile,pentru asta eu iti propun sa faci exercitii cu greutati,extensoare,etc.(dar nu cele tipice de sala),sunt exercitii pe care le practica adeptii chin-na(le gasesti si pe youtube,Dr.Yang Jwing Ming),sunt exercitii care intaresc toate articulatile si pregatesc practicantii pentru prizele din cuo-gu si fen-gin,sunt convins ca te vor ajuta si pe tine(particular acestor exercitii este diversitatea miscarilor care faciliteaza si o elasticitate articulara,lucru de care tu ai nevoie.
|
|
|
|||
|
|||
|
Update: Am scapat de problema, multumesc Abur si Yang ptr. sfaturi !
Am facut exercitii ptr articulatii, dupa aceea exercitii ptr. muschii stabilizatori. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|