Old 09-04-2007, 12:20 PM
xing yi xing yi is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to xing yi

Quote:
Originally posted by yang@Sep 3 2007, 04:14 PM
teoretic orice exercitiu ce lucreaza cu qi(plimbarea acestuia din dan-tian in mana stanga de ex.) este o forma de qi-gong
cata dreptate ai!!!
eu ani de zile am plimbat doar chi-ul pe mica si marea circulatie, eventual mai roteam bila taiji din cand in cand pentru a pastra nivelul de emisie al chi-ului prin palme.
si totusi, am virusul hepatitei c in mine de vreo 12-13 ani si sunt aproape neafectat!!!
deci qigong-ul e chiar bun! B)
Reply With Quote
Old 09-04-2007, 02:58 PM
yang yang is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to yang

Daca este sa fim sinceri tu cochetai cu stilurile interne cand inca eu eram de partea cu ringul,deci trebuie sa recunosc ca eu in februarie fac doi ani de cand m-am apucat de taiji tu te "jucai" cu qi-gongu' bine mai devreme.
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 02:41 PM
Senior Member

pentru mine qigong-ul e baza, centrul, restul graviteaza in jurul lui.
pe langa aspectul medical care pentru mine e primar acum, ramane mereu aspectul martial. eu prin qigong intentionez sa-mi cresc forta, viteza, precizia, reflexele...
stiu ca poate visez, sau ca asta ar presupune ani si ani de practica, dar nu ma grabesc. asta ar fi calea pe care am ales-o eu h34r:
Reply With Quote
Old 09-05-2007, 02:49 PM
CataLeeN CataLeeN is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to CataLeeN

Quote:
Originally posted by xing yi@Sep 5 2007, 11:41 AM
eu prin qigong intentionez sa-mi cresc forta, viteza, precizia, reflexele...
Ce exercitii folosesti pt viteza si precizie in Qigong?
Old 09-05-2007, 02:55 PM
Senior Member

nimic special, exercitii care sa potenteze emisia de chi, sau sa mentina echilibrul energetic al organismului.
am gasit un studiu care vorbea despre importanta fa-jin-ului in miscari in general, de orice tip ar fi acestea, atac, aparare, deplasari, eschive etc...
mai concret iti voi putea spune peste cativa ani, deocamdata e doar o teorie care sper sa mearga. oricum, ma voi alege cu sanatate, deci nu am ce pierde, chiar daca nu devin mai precis in miscari sau mai rapid neaparat...
Reply With Quote
Old 12-19-2007, 03:01 PM
jian jian is offline
Senior Member

Quote:
nimic special, exercitii care sa potenteze emisia de chi, sau sa mentina echilibrul energetic al organismului.
am gasit un studiu care vorbea despre importanta fa-jin-ului in miscari in general, de orice tip ar fi acestea, atac, aparare, deplasari, eschive etc...
mai concret iti voi putea spune peste cativa ani, deocamdata e doar o teorie care sper sa mearga. oricum, ma voi alege cu sanatate, deci nu am ce pierde, chiar daca nu devin mai precis in miscari sau mai rapid neaparat... [/b]

ar trebui explicat ce e fa jin-ul si emisia de jing.
eu am sa incerc sa nuantez intrebarea lui CataLeeN. ce intelegi prin viteza si precizie? o stare mecanica, dinamica a corpului si psihicului?

numai bine
Reply With Quote
Old 12-19-2007, 03:33 PM
jian jian is offline
Senior Member

Quote:
Referitor la exercitiile de qi-gong putem "bate apa-n piua"mult si bine.Meridianele se impart:Jing-Lo(meridiane principale),Jing-Bie(meridiane distincte),meridiane extraordinare Qi-Jing,meridiane Lo transversale si longitudinale.(Impartite de acupunctori).Apoi Qi din punct de vedere medical(med. traditionalista) are si el mai multe formeZong-Qi(asa ziza energie ereditara),Wei-Qi(energia de aparare a organismului ce actioneaza la nivelul pielii si mucoaselor),Ying-Qi(energia nutritiva),Shen-Qi(psiho-informationala ce raspunde de temperament).Prin meridianele amintite (72)circula Qi(in anumite meridiane circula cu predilectie anumite tipuri de Qi).[/b]
asa e, putem bate multa apa in piua, mai ales daca abordezi qigong fara cunostinte elementare de medicina traditionala chineza. pentru ca intregul sistem de practici interne se bazeaza pe dezvoltarea de la teorie la practica a fiziologiei traditionale chineze. si asta nu e usor.

qigong nu este identic cu un simplu exercitiu de relaxare, chiar daca in qigong relaxarea "song"e una din conditiile de baza. si aici sunt multe devieri legate de perceptia omului modern despre relaxare, total anapoda fata de abordarea medicinei traditionale chineze.

iar peste toate troneaza necesitatea integrarii in viata zilnica a sistemului holistic de viziune a Universului, de reglare a regimului alimentar si ale obisnuintelor zilnice cotidiene.

la prima vedere pare descurajator, nu?

numai bine
Reply With Quote
Old 12-20-2007, 03:41 PM
jian jian is offline
Senior Member

as vrea sa adresez o intrebare celor care practica stiluri interne si nu numai.
practicati forma Zhan Zhuang, supranumita si postura stalp?

daca practicati, puteti povesti care sunt efectele pe planul sanatatii si imbunatatirile pe plan martial?

numai bine,
Reply With Quote
Old 12-20-2007, 07:22 PM
yang yang is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to yang

Zhuang,este "tata" pozitiilor in taiji,eu imi incep antrenamentul cu "stalpul"(dupa incalzire)
Reply With Quote
Old 12-20-2007, 09:25 PM
felix felix is offline
Senior Member

in cele cateva luni de tai chi ale mele am facut si eu "stalpul" asta ... sweet memories )
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules