|
|
|||
|
|||
|
Quote:
eu ani de zile am plimbat doar chi-ul pe mica si marea circulatie, eventual mai roteam bila taiji din cand in cand pentru a pastra nivelul de emisie al chi-ului prin palme. si totusi, am virusul hepatitei c in mine de vreo 12-13 ani si sunt aproape neafectat!!! deci qigong-ul e chiar bun! B) |
|
|
|||
|
|||
|
Daca este sa fim sinceri tu cochetai cu stilurile interne cand inca eu eram de partea cu ringul,deci trebuie sa recunosc ca eu in februarie fac doi ani de cand m-am apucat de taiji tu te "jucai" cu qi-gongu' bine mai devreme.
|
|
|
|||
|
|||
|
pentru mine qigong-ul e baza, centrul, restul graviteaza in jurul lui.
pe langa aspectul medical care pentru mine e primar acum, ramane mereu aspectul martial. eu prin qigong intentionez sa-mi cresc forta, viteza, precizia, reflexele... stiu ca poate visez, sau ca asta ar presupune ani si ani de practica, dar nu ma grabesc. asta ar fi calea pe care am ales-o eu h34r:
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
nimic special, exercitii care sa potenteze emisia de chi, sau sa mentina echilibrul energetic al organismului.
am gasit un studiu care vorbea despre importanta fa-jin-ului in miscari in general, de orice tip ar fi acestea, atac, aparare, deplasari, eschive etc... mai concret iti voi putea spune peste cativa ani, deocamdata e doar o teorie care sper sa mearga. oricum, ma voi alege cu sanatate, deci nu am ce pierde, chiar daca nu devin mai precis in miscari sau mai rapid neaparat...
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
ar trebui explicat ce e fa jin-ul si emisia de jing. eu am sa incerc sa nuantez intrebarea lui CataLeeN. ce intelegi prin viteza si precizie? o stare mecanica, dinamica a corpului si psihicului? numai bine
|
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
qigong nu este identic cu un simplu exercitiu de relaxare, chiar daca in qigong relaxarea "song"e una din conditiile de baza. si aici sunt multe devieri legate de perceptia omului modern despre relaxare, total anapoda fata de abordarea medicinei traditionale chineze. iar peste toate troneaza necesitatea integrarii in viata zilnica a sistemului holistic de viziune a Universului, de reglare a regimului alimentar si ale obisnuintelor zilnice cotidiene. la prima vedere pare descurajator, nu? numai bine
|
|
|
|||
|
|||
|
as vrea sa adresez o intrebare celor care practica stiluri interne si nu numai.
practicati forma Zhan Zhuang, supranumita si postura stalp? daca practicati, puteti povesti care sunt efectele pe planul sanatatii si imbunatatirile pe plan martial? numai bine,
|
|
|
|||
|
|||
|
Zhuang,este "tata" pozitiilor in taiji,eu imi incep antrenamentul cu "stalpul"(dupa incalzire)
|
|
|
|||
|
|||
|
in cele cateva luni de tai chi ale mele am facut si eu "stalpul" asta ... sweet memories )
"Doing-dong-doing..dooon't you ever do this" "Right away you say..ooh,I'm sorry,Bang,Bang,Bang, No I'm not!" "I dont like the way you are speaking about my wife, im sorry sir but i am going to have to break your leg" Bas Rutten |
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|