Old 09-29-2007, 11:49 PM
Alin Alin is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to Alin

In primavara anului trecut, mai exact pe 22 martie, presedintele Vladimir Putin, el insusi practicant al artelor martiale, a facut o vizita templului Shaolin cu ocazia turneului sau in China. Stirea nu este noua dar am gasit de curand cateva clipuri de la eveniment.

Poze:

<div align="center">

</div>

"we are the Universe trying to understand itself"
Reply With Quote
Old 10-01-2007, 02:52 AM
sakura sakura is offline
Senior Member

Imi place Putin, are distinctie, are un fel de a merge de parca i-ar impinge pe toti deoparte din calea lui. In mod sigur are si onoare.
Sa nu sariti la bataie, va rog. Este doar opinia mea :P
Old 10-02-2007, 11:15 AM
kengo_fudoshin kengo_fudoshin is offline
Senior Member

...acum inteleg, deci putin a fost ninjacu ala care i-a caftit pe shaolini si despre care se tot vorbea acum ceva vreme.... :lol:
Old 10-07-2007, 11:34 AM
Alin Alin is offline
Senior Member

Well, Putin nu a fost singura personalitate care a vizitat templul Shaolin. Pe 12 mai 2005, fostul secretar de stat al Statelor Unite, Henry Alfred Kissinger, a facut de asemenea o vizita celebrei manastiri. Cu ocazia acestei vizite Henry Kissinger i-a inmanat abatelui Shi Yong Xin o diploma onorifica PhD (PhD - Doctor of Philosophy - este diploma care se acorda absolventilor universitatilor din S.U.A. si in unele universitati din Marea Britanie, echivalenta cu diploma de Doctor la noi obtinuta in urma doctoratului) din partea Academiei de Sport a Statelor Unite pentru contributia sa la protejarea si promovarea culturii Shaolin. Henry Kissinger a primit de asemenea din parte abatelui un volum din cartea publicata si editata de el impreuna cu o sabie - mai jos imagini.

<div align="center"></div>

<div align="center">Foto: Shi Yong Xin isi prezinta PhD-ul.</div>

Reply With Quote
Old 10-09-2007, 11:48 PM
on2no on2no is offline
Junior Member

moma mia,da ce ceas sofisticacios are calugarul sef :wacko:
alinel ceasul cine i l-a daruit?vreau si eu unu :angry:
Reply With Quote
Old 10-10-2007, 01:11 AM
Alin Alin is offline
Senior Member

Quote:
alinel ceasul cine i l-a daruit?vreau si eu unu :angry:[/b]
Ceasul nu stiu de unde il are, dar in schimb umbla vorba de vreo doi ani ca are si o colectie de masini de lux, ceea ce in China echivaleaza cu a avea vreo cateva avioane la noi in occident! De exemplu una dintre ele, un Sedan de lux, a primit-o la conferinta de promovare a turismului din orasul Dengfeng, de la administratia provinciei Henan pentru contributia sa la dezvoltarea turismului local. Acum nu premiul in sine este de criticat fiindca administratia nu a donat doar templului o masina ci mai multor institutii din domeniul turismului din Henan, ceea ce majoritatea au criticat a fost insa faptul ca ar fi trebuit eventual sa refuze premiul ca un bun calugar modest. Acum nici asta nu este o critica complet justa, fiindca la urma urmei trebuie sa manance si ei o paine, iar in ziua de azi nu prea mai merge treaba cu mersul la cersit in fiecare dimineata, ba chiar este mai probabil ca cersetorii sa vina ei la templu. Mai mult decat atat calugarii nu sunt sunt straini nici de tehnologie, astfel ca pe langa "upgrade-urile" facute sub conducerea lui Shi Yong Xin cum ar fi alimentarea manastirii cu apa potabila si electricitate, a ajuns si internetul la templu. Astfel, navigand pe internet, Shi Yong Xin a aflat despre citicile care se fac la adresa sa pe majoritatea comunitatilor shaolin din lume. In prima instanta, pentru a se apara, el a facut un apel la populatie pentru a nu separa religia de societate, sau de a nu considera viata monahala o viata in care legaturile cu realitatea curenta sunt rupte in totalitate. "Si calugarii sunt fiinte umane. Noi ne indeplinim obligatiile noastre fata de societate, asa ca este dreptul nostru sa ni se recunoasca meritele si sa fim rasplatiti, desi multi m-au criticat aspru pe internet" a declarat Shi Yong Xin. "Adresez o rugaminte oamenilor sa nu se gandeasca la calugarii Shaolin in termeni care ii trimit la modul de viata de acum 2000 de ani. Ca cetateni ai Chinei suntem obligati sa raspandim cultura chineza in intreaga lume." "Unii afirma ca templul Shaolin a ajuns prea comercializat, dar noi credem ca avem propria noastra cale de a ne pastra credintele si practicile intacte in vremurile moderne. Intentia noastra este de a lasa oamenii sa invete mai multe despre cultura Shaolin prin intermediul mijloacelor media moderne" a zis de asemenea Shi Yong Xin.

Reply With Quote
Old 04-22-2008, 02:43 PM
Lohan109 Lohan109 is offline
Junior Member

Astia numai calugari shaolin nu mai sunt...
Reply With Quote
Old 04-23-2008, 01:45 PM
CataLeeN CataLeeN is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to CataLeeN

Quote:
Imi place Putin, are distinctie, are un fel de a merge de parca i-ar impinge pe toti deoparte din calea lui. In mod sigur are si onoare.
Sa nu sariti la bataie, va rog[/b]
Nu sar, ba mai mult, este si opinia mea. :lol: Ceea ce spui, s-a vazut si la vizita sa din Romania, ce zici?

@Lohan109
Cam ai dreptate...
Old 04-23-2008, 01:47 PM
CataLeeN CataLeeN is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to CataLeeN

Quote:
alinel ceasul cine i l-a daruit?vreau si eu unu :angry:[/b]
Tare faza! :lol:
Oricum, daca ne promiti ca devii calugar, (si ma refer strict la paertea cu femeile h34r: ) , punem noi bani si iti luam unul... Facem afacerea? :lol:

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules