|
|
|||
|
|||
|
Un documentar numai bun de urmarit intr-o zi de weekend, cu imagini si peisaje deosebite - o incursiune in traditiile martiale interne in chiar locul lor de origine, un loc plin de istorie si mister precum si un loc in care nume legendare si-au lasat auzite ecourile intre versantii muntilor de-a lungul timpului, punand bazele unor traditii puternice. In trecut, diferenta intre scolile interne si externe nu o facea duritatea sau moliciunea unora sau altora ci apartenenta la cele doua religii dominante in ultimele doua milenii in China - taoismul si budhismul, care inca de la inceputuri s-au aflat intr-o continua competitie pentru suprematie atat in randul populatiei cat si in favorurile suveranilor si dinastiilor care s-au perindat pe la conducerea Chinei de-a lungul timpului. Astfel au fost perioade in istoria acestora cand imparatii fie inchideau templele budhiste, fie pe cele taoiste, dar cu toate acestea cele doua traditii au supravietuit si chiar s-au influentat una pe cealalta, iar daca scolile externe isi indreptau de regula privirile spre Shaolin, ca si reper spiritual, cele interne si le indreptau spre Wudang. Pentru cei care isi mai aduc aminte Crouching Tiger, Hidden Dragon, in care o parte a filmului s-a desfasurat la Wudang, acest documentar va fi cu siguranta unul interesant.
Webshots - Image 6 </div>
|
|||
|
|||
|
Quote:
Cica zona e presarata si pestrita cu "Mc Si-Fu" gata sa-ti arate o multime de tehnici secrete pt ceva banuti, iar prostituatele cu ochi oblici sunt f ieftine in zona respectiva si destul de prostute. Adevaratii maestri cam erau prin concediu toti... O sa caut si niste poze cu turcu meu prin acele zone, la antrenamente si o sa postez pe acilea...
|
|||
|
|||
|
Merci Alin,ai atins esentialul.Referitor la ce spune CataLeeN posibil sa aiba dreptate tinand cont ca astazi exista tendinta de a face bishnitza din orice(nici shaolin-ul nu mai este ce era candva),astazi banii vorbesc.Oricum treaba cu stilurile externe si interne ai descris-o foarte bine.
|
|
|
|||
|
|||
|
Alin - excelente link-uri!!
Am vazut documentarul la TV - am facut ceva referinte la el intr-unul din subiectele de pe site!! In ceea ce priveste comercializarea AM in zona ... tra sa traiasca si oamenii aia din ceva!
|
|||
|
|||
|
Intr-adevar, probabil amicul turc are dreptate, situatia in China e trista, dar la urma urmei tre' sa manance si ei o paine, asta e. E valabil si la Shaolin si peste tot, nu putem face altceva decat sa incercam sa privim dincolo de aspectele astea si sa luam de bune doar modelele pozitive si mai motivante.
|
|||
|
|||
|
Quote:
Pana acum asta suna cel mai bine despre Wudang B)
"Doing-dong-doing..dooon't you ever do this" "Right away you say..ooh,I'm sorry,Bang,Bang,Bang, No I'm not!" "I dont like the way you are speaking about my wife, im sorry sir but i am going to have to break your leg" Bas Rutten |
|
|
|||
|
|||
|
Quote:
|
|||
|
|||
|
adica e ceva rau sa te uiti dupa prostituate?!?!?
lia ce mentalitate retrograda..... |
|
|
|||
|
|||
|
Lia nu se astepta sa ma uit dupa prostituate ieftine , da uneori mai cobor stacheta si eu, doar om is ! :rofl:
"Doing-dong-doing..dooon't you ever do this" "Right away you say..ooh,I'm sorry,Bang,Bang,Bang, No I'm not!" "I dont like the way you are speaking about my wife, im sorry sir but i am going to have to break your leg" Bas Rutten |
|
|
|||
|
|||
|
@Felix : recunoaste, tu ai si informatii detaliate despre preturi si acu' nu vrei sa zici :P
Asa ca idee generala : sa zicem ca esti guvernul Chinei si vrei sa faci o campanie publicitara pentru turism in muntii Wudang. Daca te apuci sa o faci pe clipuri si alea-alea te costa de vorbesti singur. In loc de asta sponsorizezi un film unde faci toate aluziile potrivite. Si culmea, in loc sa platesti tu reclama de acolo, ti-l cumpara lumea. Mai trece un pic si buna parte din aia care au cascat okii chiar o sa creada ca razboinicii astia si cu cine-i antreneaza sunt de gasit in munti. Altii vin pentru peisaj si astia ca Felix uhm... pentru restul. Ca sa nu fie lumea dezamagita, chiar lasi vreo cativa moshulica simpatici sa se batzaie in zona. Si uite asa toaaaata lumea prospera
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Display Modes | |
|
|