Old 11-26-2007, 12:34 PM
felix felix is offline
Senior Member

Quote:
Altii vin pentru peisaj si astia ca Felix uhm... pentru restul.[/b]

Ia te rog frumos :lol: Eu admir si apreciez tot ce e frumos, daca are ochi oblici e si mai bine
Reply With Quote
Old 11-26-2007, 03:22 PM
unicorn unicorn is offline
Senior Member

Club movie fu in locatie turistica de 4 stele, peisaj muntos excelent, antrenamente ultraperformante, excursii mirifice. Hostesses de cea mai buna calitate, preturi promotionale la "Fanta Roz". Garantam autenticitatea diplomelor.

(In paranteza : reveniti la wudang careva pana nu deraiem de tot )
Reply With Quote
Old 11-29-2007, 02:04 PM
Lia Lia is offline
Senior Member

Ca se uita omul, nu am probleme! Daca, dupa ce a 'gustat' apreciaza ce a gustat dupa aceea, nici asta nu ma deranjeaza! Dar sa apreciezi asa la general, pe nevazute, pe nealese, la gramada - deh ... standardele!!
Old 12-18-2007, 09:04 PM
jian jian is offline
Senior Member

wudang, un subiect super, dar care a esuat. pacat.
dar asa patesc de fapt lucrurile mari. se oculteaza. numai cine se straduie....

pe mine m-a facut sa zambesc faza cu maestri plecati in concediu....
si ma intreb ce practicant de arte martiale s-ar astepta sa il intampine maestrul de wudang in capatul scarilor cu bratele deschise si sa ii impartaseasca
cunosterea a 2000 de ani de cercetare in Shen Ren, Wu Ji, Taiji, toate reunite in Tao?

si totusi unii au o alta parere despre wudang
din cate stiu, Razvan Damian de la WudangShu din Bucuesti studiaza cu un maestru wudang. o fi putin lucru sau nu, cine poate judeca asta?

siteul lor e www.taiji.ro. e cea mai apropiata sursa.

numai bine
Reply With Quote
Old 12-18-2007, 09:21 PM
yang yang is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to yang

Si WudangShu Bucuresti s-au deplasat de la real,ce-i drept nu asa de mult ca si gasca lui domnu' Culda,oricum Wudang-Shu nu mai este ce a fost(ma refer la scoala din China)
Reply With Quote
Old 12-18-2007, 09:33 PM
jian jian is offline
Senior Member

Quote:
Si WudangShu Bucuresti s-au deplasat de la real,ce-i drept nu asa de mult ca si gasca lui domnu' Culda,oricum Wudang-Shu nu mai este ce a fost(ma refer la scoala din China)[/b]

eu am dat un exemplu. poate tu esti in cunostinta de cauza stii mai multe. ai putea sa ne impartasesti, daca se poate, cateva argumente, mai ales in ce priveste ultima afirmatie.

numai bine
Reply With Quote
Old 12-19-2007, 02:23 PM
yang yang is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to yang

Ok,celor mai vechi de pe forum le-am spus(practic de ceva timp,cam 18 ani AM,de doi ani practic taiji-quan,yang-shi,zilnic 2 ore in care incerc sa acopar integral antrenamentul de taiji ca si arta martiala,am sarit o singura zi in urma cu 14 luni din cauza unui deces.M-am intalnit cu diversi "pr5acticanti" de taiji,elevi ce apartin de FRAM cu diplome date de dnu. Cezar Culda,practicanti care nu stiau tui-shou,care sustineau chestii aberante despre taiji,oameni care intr-o situatie de lupta(chiar si in sala san-shou) nu aveau nimic comun cu AM,am intalnit oameni care nu stiau aplicabilitatea martiala a unui tao-lu de ex.24(unul simplu),apoi sistemul de evaluare si gradatii cred eu ca este eronat)
Eu nu fac parte din federatie si nu am nimic cu nimeni,dar ma "tin de cap" cand intalnesc aberatii despre taiji-quan,oricum nu-i treaba mea,eu incerc sa-mi vad de tao.
P.S. Ma bucur ca mai exista oameni care inteleg taiji-quan-ul cum este el,adica o ARTA MARTIALA interna.
Reply With Quote
Old 12-19-2007, 02:51 PM
jian jian is offline
Senior Member

felicitari pentru un astfel de gong fu
ma gandeam ca ar fi ideal daca ai documenta partea de yang de pe dojo.
ma uitam ca si xing Yi a avut curajul sa documenteze pe partea pasiunii lui.

si asta ca sa eliminam o aprte din acele deformari de perceptie aparite prin conjundarea partii terapeutice a taiji si taijiquan-ul ca arta martiala interna.

ce zici? te prinzi?

numai bine
Reply With Quote
Old 11-10-2008, 09:14 AM
Musashi Musashi is offline
Member

Red face wu dang realitate sau mistificare in zilele noastre ?!

Am citit parerile dv pro si contra in ceea ce priveste subiectul wudang & Kung Fu.
Discutam in 2003 in Bei Jing cu Shifu Zhu Bao Zhen (BEIJING WUSHU ACADEMY BAGUAZHANG trainer VICE CHAIRMAN of BEIJING WUSHU ASSOCIATION CHINESE WUSHU), despre wudang & shaolin. Personal am deschis subiectul deoarece vazind documentarul care ridica in slavi scoala WudangShu si in acelasi timp intrind in contact cu reprezentantii locali ( bucuresti ) ai acestei scoli aveam o mare nemultumire. Formele (taolu) lor erau fanteziste, fara urma de alictie martiale, aratind mai de graba ca o corceala dintre cele trei stiluri interne mari, respectiv, bagua zhang, xing yi quna si taiji quan, iar cind venea vorba de tui shou, nimeni nu mai stia nimic.
Mi-am exprimat nedumerirea si i-am cerut lui Shi fu Zhu sa imi explice pozitia lui despre acest subiect. Dupa ca a auzit intrebarea a ris si apoi a raspuns:" este o pacaleala de facut bani!!!" apoi mi-a explicat cine sint "fondatorii" acestei scoli si de unde au invatat ei. Mi-a mai explicat cum guvernul chinez sprijina popularizarea acestor miscari si astfel totul devine un business foarte bine pus la punct. Mi-a mai explicat cu un DVD in fata unde rula o prezentare a scolii celor din wudang cum formele lor nu respecta princii elementare de martialitate. Alinierile corpului, pozitionari si moduri de deplasare.Vedeam o forma, dupa care punea pe pauza si imi explica unde sint greseli.
Acum va las pe dv sa extrageti concluziile pe care si eu le-am tras la vremea respectiva.
Pe de alta parte, trebuie sa intelegfeti ca nu toata lumea vrea sa se invineteasca facind arte martiale. Poate cineva vrea sa practice doar formele ( taolu ) pt conditie fizica si punerea in miscare a energiilor. Pt acesti oameni cred ca au aparut aceste sisteme. Iesim in parc, facem 60 min de tai ji ( mai mult sau mai putin corect ) dupa care mergem la munca sau unde vrem. Este mult mai bine decit sa stam in fata televizorului cu o cana de cafea si o tigare in bot.
Reply With Quote
Old 11-11-2008, 12:20 PM
xing yi xing yi is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to xing yi

wudang by unicorn! the best-ia-l!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules