Old 03-25-2009, 02:48 PM
yang yang is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to yang

Da,si ducerea la sol,ca consecinta a unei prize necesita dezechilibrare,poater m-am exprimat gresit folosind termenul de "priza" in loc de "ceie",totusi ducerile la sol sunt intalnite mai des in shuai-jeao,asta fiind oarecum o "prelungire" a qin-na.O finalizare poate fi facuta si la sol si in picioare,in privinta dezechilibrarii,n-am ce face trebuie sa-ti dau dreptate.Referitor la postul lui Cataleen,el se referea la aplicarea unei "chei"in situatie reala,sunt aproape sigur ca nu se referea la lupta la sol unde sunt foarte posibil de aplicat in situatii "vero" si asta banuiesc ca privea lucrurile din punctul de vedere al unui luptator "in picioare".
Reply With Quote
Old 03-25-2009, 05:39 PM
tudor_bjj tudor_bjj is offline
Senior Member

In ce priveste aplicarea "cheilor" in picioare, sunt total de acord.
Old 12-14-2009, 09:02 PM
yang yang is offline
Senior Member

Cel putin teoretic Qin-Na ofera solutii pentru orice atac,problemele apar la pusul in practica in situatii reale,totusi tind sa cred ca exista posibilitati de a aplica tehnicile in situatii concrete desigur dupa muuuulta practica.
Reply With Quote
Old 12-16-2009, 05:49 PM
CataLeeN CataLeeN is offline
Senior Member

Send a message via Yahoo to CataLeeN

Quote:
Originally Posted by yang View Post
Referitor la postul lui Cataleen,el se referea la aplicarea unei "chei"in situatie reala,sunt aproape sigur ca nu se referea la lupta la sol unde sunt foarte posibil de aplicat in situatii "vero" si asta banuiesc ca privea lucrurile din punctul de vedere al unui luptator "in picioare".
Draga Yang, iti sunt dator cu cateva precizari pt ca lipsa timpului ma face sa postez scurt uneori. Cu scuzele de rigoare ca te-am facut sa incerci sa intelegi ce am vrut sa zic de fapt, revin cu cateva precizari:
- cred ca majoritatea agresorilor de strada sunt buni “strikeri” in primul rand si nu incearca sa se tavaleasca cu tine pe jos, chiar si pt simplul motiv ca poate a plouat de curand.
- pt mine situatie reala se refera exclusiv la autoparare si nu competitii, deoarece stilul practicat de mine nu este competitional. Consider ca este o mare diferenta intre a lupta motivat de o tinichea colorata intr-o competitie si a lupta pt a-ti apara propria viata.
- un adversar care doreste sa-ti faca rau “cu adevarat” este in acceptiunea “noastra” un tip care merge pana la capat, dispus la o adica sa infinga un cutit in tine, un gat de sticla in gat sau sa foloseasca alte mijloace extreme pt a “castiga”. Exista si “rai” care totusi nu trec de o anumita “bariera”, daca ti-au administrat cativa pumni, e suficient si s-au “racorit”. Scopul lor a fost putina “distractie” pt ziua respective si nu sa-ti ia viata.
- Asupra unuia care incearca sa infinga ca disperatul un cutit in mine (de ex) sau care face sa ploua cu lovituri in cadenta rapida rapida asupra mea, n-as incerca vreun “control”.

Concluzia mea…

… cred ca luptatorii care stapanesc concepte si tehnici din Chin Na sau Kina Mutai se descurca bine...
Old 12-16-2009, 10:32 PM
yang yang is offline
Senior Member

Inteleg ce spui referitor la situatia real,stiu ca majoritatea teoriilor "pica" in momentul unui atac real,putini sunt cei care se risca la tehnici articulare atunci cand esti deja "incasator",eu sunt de acord,apoi prin toate situatiile conflictuale prin care am trecut nu am folosit(nici macar nu mi-a trecut prin cap sa folosesc) qin-na,dar ma fascineaza idea,adica teoria prin care poti sa domini sau sa faci ineficient un adversar fara sa-l lovesti.
Reply With Quote
Old 03-01-2010, 06:55 PM
yang yang is offline
Senior Member

Totusi,am observat dupa mai multa practica si antrenamente axate pe qin-na o oarecare evolutie in domeniu,adica am senzatia ca reusesc sa ma misc mai rapid odata ce am reusit sa intru in distanta si unghiul ideal pt a aplica o tehnica de cuo-gu de ex.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules