Go Back   Forum de Arte Martiale Traditionale si Moderne > Discutii despre Arte Martiale > Coltul instructorilor

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-07-2006, 10:10 AM
Ronin Ronin is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: München
Posts: 1,276
Default

Osu!
Multa lume nu stie cum se infiinteaza cluburile,federatiile,organizatiile sau scolile private..
In mare sunt :
1.Organizatii non profit inregistrate sau nu.Aici se inglobeaza cluburile,organizatiile si federatiile .Cele recunoscute de minister (de obicei din cele sportive si doar una!) primesc bani de la stat.
2.Firme private (toate formele de firme!):Aici avem dojo-uri particulare sau chiar organizatii private cu mai multe dojo-uri.
3.Forme mai smechere in care un club privat(firma) se afiliaza la o federatie oarecare...
Asa cum spuneam in alta parte nu exista federatii /organizatii mai cu mot decit altele(din punct de vedere legal).Exista doar diferente de regulamente,sau de numar de practicanti..
Pentru infiintarea unui Dojo in unele tari se cere un examen de instructor sportiv sau antrenor (Franta de ex).In altele se cere sa ai acordul organizatiei sau centura neagra sau nu se cere nimic .Si aici se poate ajunge la situatii hilare cind un 7 Dan nu are voie sa predea ..A fost cazul lui Kase in Franta..
__________________
Ronin Webpage
Reply With Quote
  #2  
Old 01-07-2006, 11:32 AM
Ronin Ronin is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: München
Posts: 1,276
Default

Osu!
Toate aceste organizatii,federatii etc au ca scop propagarea unui stil de AM(sau a mai multora in cazul unor federatii cu mai multe stiluri).Federatiile sportive organizeaza sistemul competitional si diverse cursuri de antrenori,instructori si arbitrii.Cursuri si seminarii se regasesc si la organizatiile fara sistem competitional.
Fiecare organizatie,federatie etc are un sistem propriu ( Kyu-Dan ) de acordare a gradelor (mai mult sau mai putin clar ) si un sistem centralizat de arhivare a datelor.Centurile se dau dupa criteriile propuse de organizatia respectiva .Intre diversele organizatii sau scoli pot fi diferente majore de interpretare.Poate fi si cazul cind diverse organizatii care practica acelasi stil sa aibe sisteme Kyu-Dan total diferite..fiecare incercind (pentru reclama) sa -si propage propriul concept ca fiind cel mai bun etc.. :rofl: .Toate discutiile de genul "sistemul meu este cel mai"..sunt puerile si fac parte din partea financiara si de reclama (fara finante mor functionarii !).Denigrarea altor organizatii face parte tot din lupta functionarilor si a unor "maestrii" pentru elevi(adica bani!) si nu are legatura cu spiritul AM!.
Este o constatare amara dar reala.. :(
__________________
Ronin Webpage
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2006, 10:58 PM
Gladiator Gladiator is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 283
Default

salut

Eu stiu sa infiintez un club in Romania,de orice fel...,am infiintat 3 cluburi din 1990,plus acte aditionale..o groaza,in functie de ce le tuna celor de la guvern.
Stiu toate etapele...,este alergatura draqului.Stiu si cum se face o federatie la nivel national.

Cum se inregistreaza un sistem,o scoala ,o organizatie la nivel international....,sincer habar nu am.Poate ne luminezi tu Ronin...,si poate pe viitor cind mai imbatranesc si eu...,imi fac organizatia internationala proprie.Sa vezi ce mot im pun eu atunci... :rofl: .

Este ceva normal ca un mare shihan din Japonia ...,sa vina in Romania de exemplu,si sa nu poate sa predea si sa-si deschida dojo,deoarece nu are licenta,nu absolvit nici un curs de specialiate de instructori ,antrenori in romania.
Cursurile de instructori se fac numai la MTS,la recomandarea federatiilor de profil...,unde in scaune sunt cocotzati..niste indivizi care li sa lipit scaunul de fund..,tin si ei de scaune exact ca Mircea Sandu de la fotbal.
Se poarta pricipiu aparari a locurilor de munca.

Ronin..tu cind te-ai dus in Germania..,ai avut dreptul sa-ti deschizi dojo asha din prima...??..nu a trebuit sa-ti faci niste acte..,niste cursuri..??..sa iei niste hartii la mana..??

Itzi dau un mic exemplu in america...,daca esti general contractor in constructii in NY de exemplu...,si mergi in California...,trebui sa dai alte examene..,sa-ti iei alta licentza de California ca sa potzi profesa.

OSSU!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2006, 11:45 PM
Ronin Ronin is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: München
Posts: 1,276
Default

Osu!
@Gladiator,n-am auzit de "inregistrari internationale!"asa ca n-am cum sa te luminez.Poate vrei sa spui ca doresti sa patentezi ceva international? .Cred ca n-ai inteles cele scrise de mine..nu peste tot este Romania.Aici daca vrei o firma se rezolva in 2 minute si te costa 25€..Pentru o organizatie (s-o infiintezi cu elevii sau colegii tai!) nu te costa nimic iar daca o inregistrezi juridic te costa ceva la 300€.Nu stiu ce-i tot tragi cu hirtiile.Care hirtii?La ce te referi concret?.Sau trebuie sa fie ca in Romania?De ce sa nu ai dreptul..asa din prima(daca te pricepi) sa deschizi un Dojo?Ce te opreste??Sunt domenii unde trebuie autorizatie speciala si domenii fara..Karate-ul sau AM-ul este ..fara.
PS
Abia astept sa-ti vad organizatia cu motul si membrii ei.. :rofl: Nu trebuie sa imbatrinesti pentru asta!
__________________
Ronin Webpage
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2006, 01:44 AM
unicorn unicorn is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,020
Default

In Franta e mama birocratiei si am descris pe forumul vechi incidentul cand l-au obligat pe Alexey Ignashov sa-si dea jos un short pe care scria "Muay Thai" pentru ca fara sa fie licentiat de "ei" nu poate nimeni nu numai preda sau concura in Muay Thai, dar nici macar n-are voie sa afiseze un logo. Evident, vezi-doamne sa se pastreze stilul la adapost de impostori nelicentiati. Nu mai sunt multe de spus, daca nici Ignashov nu era "destul de autentic". Povestea seamana cu atitudinea UE de a nu recunoaste diplomele de medic din Ro. Oficial, vai doamne, medicii formati in estul Europei sunt slabi, ar pune in pericol sanatatea bietilor cetateni UE. Neoficial, se stie ca sunt buni si mai ales nu costa asa scump si ar pune in pericol sanatatea buzunarelor bietilor cetateni UE care practica medicina la costuri exorbitante. Hhhh.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2006, 07:17 AM
Gladiator Gladiator is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 283
Default

salut

pai daca este asha ushor in Germania,este perfect,inseamna ca este tzara cu cele mai multe MC Dojo,daca nu se cere oameni calificatzi in respectivele domenii,tot muritorul de rind asi poate face club,organizatie,federatie...
Poate ca in Romania este mai bine din punctul asta de vedere...,ca se mai cerne escroci...,raman ...numai cei buni ,nepoti si pilele sefilor din federatii.

Cat despre mine ca sa-mi deschid propria scoala si organizatie,nu ma simt destul de complet in stiinta artelor martiale,mai trebui sa stau sa studiez si sa ma antrenez,plus de asta nu ma lasa constiintza sa-mi dau niste grade singur pe care nu le merit.Daca am sa obtin niste grade,am sa le iau numai prin munca ,examene si prin merite...,daca nu,asta e!!..am sa ma multumesc cu ce am.

pentru mine nu este important sa am organizatie si zeci de dani...,pentru mine este important sa stau in formatie si sa ma antrenez,sa lucrez kata,kumite...,chiar sa mai merg la competitii cat ma mai tine osul,sa predau sportiviilor care vor sa invetze ceva din putzinul pe care al stiu.Vezi...sunt modest!OSSU!
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2006, 08:51 AM
Ronin Ronin is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: München
Posts: 1,276
Default

Osu!
@Gladiator,probabil calea aleasa de tine este cea dreapta(te vei califica si vei primi o diploma de ACOLO!) iar noi sarmanii ne ocupam de McDojo si singura noastra grije este sa ne dam grade dimineata, la prinz si seara neavind constiinta prea clara.. :rofl: Fiecare cu norocul lui.. Am inteles ca ai avut citeva dojo-uri Sper ca erau toate conduse de cineva calificat (cu hirtii si diplome de ACOLO!) si nu McDojo-uri din Romania :rofl: .
Sigur ca esti prea tinar sa-ti aduci elevii intr-o organizatie. Te asigur ca elevii (daca au atins un anumit nivel) nu merg dupa un McSensei chiar daca le da centuri si grade.Vin numai daca le-a lasat ceva in suflet,inima si in karate-ul lor.Sper sa atingi si faza asta.
Incearca sa vorbesti numai despre subiectul topului(daca-l cunosti) si nu mai pune rezolutii sau calificari asupra membrilor forumului.Nimeni nu te-a insarcinat cu chestia asta si nu ti-a cerut-o.Nu esti suficient de calificat(ai vre-o hirtie?) s-o poti face.Pentru persoana mea lasa-i pe elevii mei si pe Bluming s-o faca!.
PS
Am deviat de la subiectoate ne spui totusi cum este prin mindra America cu infiintarea de dojo sau organizatii?
__________________
Ronin Webpage
Reply With Quote
  #8  
Old 01-10-2006, 06:38 AM
Gladiator Gladiator is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 283
Default

Sincer ,Ronin...nu m-am interesat in america cum se deschide o scoala ,club..,sau organizatie,dar daca vrei ...,ma pot interesa.

cat despre cine in conducea mie cluburile...,nu itzi fa probleme...,am eu hartzoage sa pot lucra la adevarata capacitate,in 20 de ani de karate am avut timp sa mi le adun...,daca vrei pot face in club la mine....si hon do ryu,fara probleme :rofl: ,chiar pot sa-mi pun si centura neagra cu ceva linii..,sa vad cine vine sa mi-o dea jos h34r:

OSSU!
Reply With Quote
  #9  
Old 01-10-2006, 08:04 AM
Ronin Ronin is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: München
Posts: 1,276
Default

Osu!
@Gladiator ,credeam ca ai un Dojo in America.. ...wow o filiala HDR in Sfinta America.Ar fi o idee.Nu stiu insa cum este pe acolo..poate chiar ne spui si revenim astfel la subiect.
PS.
Astazi se ocupa avocatii de centuri si titluri.Pe vremuri (in Ro) era altfel si fi sigur ca avea cine sa ti-o dea jos! :rofl:
__________________
Ronin Webpage
Reply With Quote
  #10  
Old 01-10-2006, 10:50 PM
Tanaka Tanaka is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lollar - Germany
Posts: 552
Default

Da Gladiator - scuzatima Ronin pe undeva ai dreptate, in Germania exista multe, chiar extrem de multe Mc Dojo-uri, Insa:

Aici daca ai facut o greseala te ascund baieti dupa perdele suedeze cit ai zis pis.

Aici in Grmania Lumea este asa de mica si este in asa fel aranjat incit este imposibil sa nu te dai in Balta mai devreme sau mai tirziu.

Aici este fenomenal cite poti practica sau face pe Bani rezonabili si de aceea Mama Natura sorteaza singura extrem de Rapid pe sarlatani caci nemtii sint nemti adica ori fac ceva ori se lasa si inainte de a intra in Hora iti cer Referente si un Mc Dojo resista cel mult doi max trei ani....

Insa sint si uni care au reusit sa faca Bani grozavi.

Da iti dau dreptate....sint multi sarlatani pe aici....

Primesc depresiuni cind vad ca eu trag ca Calicul pe 54€ pe Luna salariu de la Dojo cu sase din Sapte zile a cite doua antrenamente si altii au Porsche si Casa pe Mallorca de pe urma Artelor Martiale...

Dar ce sai faci sint prea crestin si Japonez pt. asaceva. :(
__________________
OSsU!
無 近 勝 利
Mukin Shori-
Drumul spre succes nu are Scurtaturi!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ju-Jutsu/jiu-Jitsu.Scoala sau denumire generala? Ronin Arte martiale japoneze 60 04-26-2012 01:48 PM
Scoala Nationala de Antrenori cristean Coltul instructorilor 19 12-23-2011 01:14 PM
Scoala de Capoeira in CLuj-Napoca Macleod Arte Martiale - subiecte generale 0 02-14-2008 04:13 PM
KARATE-ul este si o scoala a intelepciunii? radocrieg Coltul instructorilor 33 05-09-2006 11:09 AM
Va ajuta artele martiale la scoala? dojo Arte Martiale - subiecte generale 2 10-15-2005 11:57 AM


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Promoveaza-te pe Dojo.ro!

Dojo.ro ofera 3 tipuri de promovare.
Afla mai multe ...

Scrie pe Dojo.ro!

De acum poti deveni editor pe dojo.ro.
Afla mai multe ...

Doresti un site?

Servicii profesionale de web design, la preturi excelente.
Afla mai multe ...

Arte Martiale


Articole:


Reteaua Dojo Design: