#1  
Old 01-14-2006, 09:53 PM
Tanaka Tanaka is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: Lollar - Germany
Posts: 552
Thumbs down

Datorita Faptului ca a inceput sa ma deranjeze sa caut in zeci de Topicuri ce ati scris despre unul si acelasi Subiect incerc sa Formulez urmatoarea intrebare:

1. Cum Definit voi o Arta Martiala?

2. Ce este defapt o Arta Martiala?
__________________
OSsU!
無 近 勝 利
Mukin Shori-
Drumul spre succes nu are Scurtaturi!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-15-2006, 12:23 PM
Alin Alin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Calea Lactee, Planet Earth
Posts: 692
Default

Quote:
Cum definiti voi o Arta Martiala?
Daca arta este un produs al creativitatii umane care cere indemanare, cunostinte si talent, o arta martiala cere exact aceleasi lucruri. In concluzie o arta martiala este un amestec de indemanare, cunostinte si talent in practicile razboiului si in viata.
Arta in sine urmareste redarea unor imagini, sentimente si idei din realitatea sau din afara ei prin imagini estetice in sculpturi, picturi... etc. La fel si arta martiala reda prin metodele specifice indiferent ca e vorba de Kata, Tao-lu, Kuen sau aplicatii de lupta sau lupta libera, situatii de lupta si elemente specifice luptei exprimand intr-un mod deosebit frumusetea si spectaculozitatea unei lupte. Pe de alta parte o arta martiala trebuie sa ramana bine inradacinata in realitate deoarece ea nu este doar o simpla forma de arta ci o unealta de supravietuire in situatii specifice si un stil de viata.
Arta tinde spre perfectiune. La fel si arta martiala tinde spre idealul perfectiunii, atat in continut cat si in formarea practicantului.
Arta este un mijloc de exprimare.Motivul pentru care le numim arte martiale este pentru ca metodele de lupta au extrem de multe in comun cu mijloacele de exprimare ale pictorilor, muzicienilor, sculptorilor... Un muzician poate exprima printr-un cantec imaginea si spectaculozitatea unei scene de lupta prin mijloacele specifice muzicii, un pictor poate de asemenea reda prin mijloace specifice picturii spiritul, si spectaculozitatea unei scene de lupta, sculptorul la fel, iar artistul martial va reda prin insasi mijloacele specifice luptei aceasta imagine si asta deoarece el insusi si-a insusit acele metode folosite si intalnite in lupta. In concluzie arta martiala este o arta realista deoarece ea reda prin mijloacele cele mai apropiate de realitate insasi esenta artei martiale in sine. Altfel am putea sa le numim simplu metode de lupta si nu arte martiale.
De asemenea de multe ori artele martiale merg mana in mana cu celelalte arte. Diferitele arte vor dezvolta diverse abilitati care vor ajuta la desavarsirea artistului martial. Muzica rafineaza spiritul si creste senzitivitatea auzului, pictura dezolta simtul vizual, sculptura dezvolta rabdarea si perseverenta, precum si senzitivitatea. Toate la un loc dezvolta creativitatea si imaginatia necesare unui razboinic pe campul de lupta pentru a improviza si pentru a se adapta la conditiile de lupta.
Pe de alta parte un argument aparte in combinarea celorlalte arte cu artele martiale
ar fi compensarea violentei. Maestrii orientali adesea, imediat dupa efectuarea unei demonstratii violente(spargeri, qigong, lupta) se apuca de o activitate complementara cum ar fi pictura sau muzica sau...altele, pentru a compensa. In Orient legea compensatiei si a echilibrului dintre Yin si Yang este la mare pret. Arta poate ajuta la restabilirea echilibrului fizic si psihologic.Linistirea propriu-zisa dupa o activitate/perioada agitata.

Quote:
Ce este defapt o Arta Martiala?
O Arta Martiala este: o metoda de lupta, un stil de viata, o arta.

Argument:

Arta martiala ca metoda de lupta: - diversele stiluri de arte martiale urmaresc insusirea metodelor de lupta precum si a principiilor si tacticilor de lupta.

Arta martiala ca stil de viata: - orice stil in parte are cerintele proprii fata de practicant.El urmareste insusirea filozofiei stilului, istoriei stilului, a unui cod moral si un stil de viata bazat pe acest cod moral, pe principii specifice si pe antrenament sustinut.Toate acestea ajuta in mod consistent la conturarea personalitatii si la dezvoltarea unor calitati care vor netezi drumul prin viata.

Arta Martiala o forma de arta: - practicantul in sine urmareste perfectionarea tehnica si morala, eventual chiar si spirituala la fel cum orice alt artist va urmari sa tinda spre perfectiunea expresivitatii artistice. Arta Martiala in sine va exprima aceste elemente prin mijloace specifice si chiar mai mult. In concluzie, ca mijloc de exprimare arta martiala este indreptatita sa fie numita arta, iar daca exprimarea este atribuita atitudinii, atunci atitudinea martiala este un mijloc de exprimare,un mijloc de viata si o arta imbinand astfel toate cele spuse mai sus.

Sper ca nu m-am exprimat prea artistic scriind acest raspuns. :P

Amituofo!
__________________
Be witness to the fitness of the modern warrior.

"we are the Universe trying to understand itself"
Reply With Quote
  #3  
Old 01-15-2006, 10:18 PM
ken ken is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 46
Default

Komban wa!

Sunt de acord cu tine Alin. O artă marţială nu este un scop sau o destinaţie...este un mod de viaţă, esenţa artei regăsindu-se în fiecare din activităţile noastre zilnice, chiar dacă suntem sau nu conştienţi de aceasta. Necesită mult devotament, răbdare, pasiune, perseverenţă şi o serie de multe alte virtuţi, o parte din ele dobândite pe măsură ce practicăm...
Reply With Quote
  #4  
Old 01-15-2006, 11:16 PM
Gladiator Gladiator is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 283
Default

salut

Alin,in mare ai dat o definitie a "artei martiale"..,si sunt de acord cu tine in proportie de 50%,..acum depinde si din prisma fiecarui individ care practica, de a privi artele martiale.
De exemplu eu ,nu concep artele martiale fara competitii sportive,...,indiferent de regulile competitie,non-contact,semi-contact,knock-down,kick-box sau mma.
Fiecare om..indiferent ca incepe sa practice artele martiale la 7,14,...28 ...,50 de ani,el trebui lasat sa aleaga drumul cel mai bun in artele martiale...,adica CALEA.
Daca vrea competitie..,sa faca competitie,daca vrea un mod de viazta...,este alegerea lui..,daca vrea sa fie un ucigash profesionist,sau militan in slujba dreptatii..,numai el poate alege,nu cred ca este bine ca cineva sa-l oblige sau sa-i dicteze ce drum sa aleaga.
Noi instructorii suntem obligati sai aratam si sa-l invatam ce este bine si ce este rau..,asha cum am invatat si noi la rindul nostru...dar adevarata CALE,el si-o va alege,si asta nu inseamna ca este mai putin artist martial sau practicant de arte martiale.

OSSU!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-15-2006, 11:38 PM
Alin Alin is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Calea Lactee, Planet Earth
Posts: 692
Default

Quote:
Daca vrea competitie..,sa faca competitie,daca vrea un mod de viazta...,este alegerea lui..,
Hmm.. nu inteleg ce vrei sa spui, adica daca exista competitie in artele martiale inseamna ca ele nu mai sunt un stil de viata? Poi si viata competitionala este un stil de viata. Dezvolta spiritul competitiv, spiritul de echipa etc. etc. Iar daca am pune lucrurile in ordinea care zici tu, poi, arte martiale existau si inainte sa aiba competitii. Dar nu s-a pus problema asta. In definitia mea se incadreaza artele martiale in general, cu sau fara competii, nu am specificat ceva de genul asta. N-am pomenit absolut nimic de faptul ca cineva este mai mult sau mai putin artist martial sau de obligativitatea de a alege una sau alta. Imi cer scuze, dar nu am inteles! In definitie nu am impus standarde care sa separe pe cele competitionale de cele necompetitionale. Ma uit chiar acum la postul meu si nu vad unde am scris asa ceva. :blink: :( Imi pare rau, dar am ramas in ceata. Ramura sportiva a artelor martiale exista si ft bine ca exista. Indiferent ca unii isi imagineaza cu sau fara ele, asta nu contrazice definitia, asta tine de o clasificare a artelor martiale in competitional si necompetitional, care la randul lor se pot clasifica in mai multe(contact, semicontact... si altele). Nici n-am avut intentia sa aduc asta in discutie, a fost o definitie generala. :( :(
__________________
Be witness to the fitness of the modern warrior.

"we are the Universe trying to understand itself"
Reply With Quote
  #6  
Old 01-17-2006, 12:36 PM
Lia Lia is offline
Senior Member
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,374
Default

Quote:
1. Cum Definit voi o Arta Martiala?
Eu as defini 'arta martiala' ca o metoda de supravietuire ce tinde spre mod de viata.

Scopul principal al artelor martiale e autoapararea, supravietuirea. Poate ca la originea lor artele martiale au izvorit pe cimpul de lupta ca si arte de razboi, insa razboiul s-a schimbat atit de mult in zilele noastre incit nu cred ca definitia mai sta in picioare. Daca ar fi asa ar trebui sa invatam sa desamorsam bombe si sa contracaram efectele plicurilor cu antrax. Scopul primar al unei arte martiale este sa asugure supravietiurea invatacelului. Cu cit activitatea respectiva devine mai integrata in viata noastra si cu cit aceasta ne influenteaza mai mult modul nostru de viata ea devine arta. Daca mergi de 2 ori pe saptamina la sala si dai din miini si din picioare, dar nu exista influente a ceea ce invetui acolo in viata de zi cu zi, atunci practici o activitate martiala. Arta apare cind intregul mod de viata a persoanei respective se schimba - cind caracterul se schimba, mintea se deschide, viziunea despre viata se imbunatateste, compasiunea creste, sentimentele sint controlate si folosite pentru scopuri nobile - cind apare o transformare inspre bine in intreaga fiinta a practicantului. Arta este capabilitatea de a-ti modela intreaga fiinta. Cum bine a spus Alin - arta tinde spre perfectiune. Si practicantul cauta perfectiunea prin si cu intreaga lui fiinta.

De aceea practicarea unei arte martiale este ceva foarte subiectiv - arta martiala este definita in relatie cu practicantul si e de sine statatoare. Tot asa cum nu orice om ce pune culoare pe hirtie e pictor - ci doar cel ce se pierde in activitatea de a picta si in tablou.

La intrebarea 2 as da acelas raspuns ca la intrebarea nr 1. Sint om si deci supus subiectivismului – iar dupa capul meu, am descris mai sus ce este o rata martiala.
__________________
Stop, shake, shutter! - Jeff Nash
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ce inseamna? Ichiban Arte Martiale - subiecte generale 0 09-18-2008 07:33 PM
ce inseamna o arta martiala? xing yi Arte Martiale - subiecte generale 64 07-07-2008 09:58 AM
Karate=Sport?Arta Martiala? Ronin Arte martiale japoneze 21 01-12-2008 01:22 AM
Considerati boxul arta martiala? dojo Arte martiale de ring 43 12-23-2007 03:22 PM


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

Promoveaza-te pe Dojo.ro!

Dojo.ro ofera 3 tipuri de promovare.
Afla mai multe ...

Scrie pe Dojo.ro!

De acum poti deveni editor pe dojo.ro.
Afla mai multe ...

Doresti un site?

Servicii profesionale de web design, la preturi excelente.
Afla mai multe ...

Arte Martiale


Articole:


Reteaua Dojo Design: